dinsdag 8 mei 2012


Twee weken lang was ik voorzien van verzorgde nagels met een haast perfecte “French manicure’. En dit is wat er van over is gebleven. AUW!


Naast het feit dat het er ontzettend onverzorgd uitziet doet het ook nog eens pijn.. Na een vergeefse poging om het acryl eraf te vijlen heb ik net zo lang zitten pulken tot het acryl eraf kwam. Met resultaat, veel te korte en beschadigde nagels. Gelukkig realiseerde ik op tijd dat dit ook niet de manier was en ben ik na twee nagels gestopt. Nagellak eroverheen is ook geen optie omdat het nagelbed niet glad is (overal zitten stukjes acryl!)..

Iedereen die zijn nagels ooit te kort heeft afgeknipt zal begrijpen wat ik bedoel. Het is zo’n ontzettend vervelend gevoel. Ik ben van plan om de rest erop te laten zitten en het acryl iedere avond een beetje dunner te vijlen. Zodra het dun genoeg is kan ik er namelijk een kleurtje nagellak overheen dragen en dan ziet niemand er iets van. Laten we hopen dat ik mijn lesje geleerd heb en mijn nagels snel zullen groeien. Een ding is zeker, voor mij even geen kunstnagels meer!

Afgelopen zaterdag was het zover, de opening van het buitenterras van discotheek MYA. Ik was erbij en daar wil ik graag mijn mening over delen met jullie. Hoge verwachtingen waren geschept door de adembenemende locatie van de discotheek. MYA L’umbracle is onderdeel van ‘Ciudad de las Artes y las Ciencias’, een waanzinnige toeristen attractie. Kortom, een geweldig aanzicht.


Toen we rond 2 uur arriveerde bij de club stond er al een immens lange rij. Via Erasmus Life hadden we ons echter op de lijst kunnen zetten en met een klein beetje voordringen stonden we binnen een kwartiertje in de club. Het was ontzettend trendy gedecoreerd, met mooie verlichtingen en een uitgebreide VIP lounge. Aan het eind van de sprookjesachtige tuin was het gedeelte waar werd gedanst. Compleet met danseressen in stijl, gehuld in niet onthullende pakjes.  


De muziek die gedraaid werd was anders dan dat ik gewend ben van de discotheek. In club MYA is het vooral house en club, in L´umbracle werd er voornamelijk hiphop, R&B en andere ‘hitjes’ gedraaid. Ik vond dat dit een gezellige sfeer creĆ«erde, maar het moet wel je ding zijn. Helaas begon het te regenen en viel de opening op deze manier in het water. Ik had graag langer boven willen blijven, en ben zeker van plan nog een keer te gaan. Dit weekend zal het buitenterras van de discotheek Las Animas Puerto worden geopend. Ik ben benieuwd.

Having a good time @ L'umbracle

Aangezien mijn vriend en ik al twee weken op ongezond voedsel leven vond ik het wel eens tijd worden om een nieuw en gezond recept uit te proberen. Gelukkig zijn wij beide verknocht aan vis, en laat dat nou net een van de meest gezonde keuzes zijn op het gebied van eten. Ik ging op zoek en kwam een heerlijk recept tegen namelijk een vispakketje met verschillende soorten groenten. Mmm!


Benodigdheden (voor twee personen):

- 2 zalmmoten
- ½ grote rode paprika
- ½ ui
- 4 middelgrote wortels
- 4 champignons
- 6 boter aardappeltjes
- 2 grote stukken aluminiumfolie
- 2 scheutjes olie
- 2 klontjes boter

Optioneel:

Grote ovenschaal


Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2. Verwijder de pitjes van de paprika, schil de ui en aardappels, verwijder het vel van de champignons, en was de wortels.


Stap 3. Snijd de groenten in plakjes van ongeveer dezelfde dikte.

Stap 4. Pak de stukken aluminiumfolie, leg ze op een snijplank. Vet vervolgens de stukken in met een scheutje (olijf)olie.

Stap 5. Beleg de oppervlakte met stukjes aardappel.


Stap 6. Beleg de aardappels met de reepjes wortel.


Stap 7. Breek de repen paprika door twee en beleg op deze manier de wortels verticaal.


Stap 8. Verdeel de champignons en uit over het geheel. Doe er een snufje peper en zout overheen.


Stap 9. Leg de zalmmoot op de groenten, voeg een klontje boter toe en zout en peper naar eigen smaak.


Stap 10. Vouw het geheel dicht tot een pakketje en zet het gedurende 45 minuten in de verwarmde oven. Ik heb er een plat bord onder gezet, deze moet wel geschikt zijn voor in de oven (een ovenschaal is een betere optie!). Na 45 minuten even kijken of het gaar is.

Stap 11. SMULLEN!!



Persoonlijk vond ik de champignons niet zo’n succes.. Mijn vriend daarin tegen, die een echte champignon liefhebber is, vond het juist wel een verrijking. Geen zalm liefhebber? Dit recept kan met (bijna) iedere vissoort.