woensdag 6 juni 2012

Nog welgeteld drie en een halve dag totdat het spektakel van het Nederlandse voetbal weer losbarst.
De mannen hebben het al maandenlang over niets anders en nu krijg zelfs ik er ook zin in. Tv, kranten, wijken en steden staan in het teken van het EK. En zoals ieder jaar is de oranje gekte ook al even in volle gang in ons landje. Dit jaar zal ons team het in de voorrondes op moeten nemen tegen; Portugal, Denemarken en Duitsland.


Helaas ben ik niet in Nederland om de samenhorigheid van het publiek van 2012 te ervaren, maar hopelijk wordt het hier in Spanje minstens zo gezellig. Iets waar ik me natuurlijk helemaal geen zorgen over maak. Waar ik me meer druk om maak is vriend-lief. Die zei namelijk een tijdje terug tussen neus en lippen door dat hij graag allen (JA JE LEEST HET GOED, ALLEMAAL!!) wedstrijden van het EK wilde zien. Dat hij er zo naar uitkeek en naartoe leeft. Echter heeft mijn snelle aanpak van ‘lichtelijk’ geïrriteerde reactie dit al terug gedrongen tot een selectie van de spannendste wedstrijden. Ik houd mijn hart vast hoeveel dat er wel niet mogen zijn..

Ach ja ook ik ben stiekem wel benieuwd, geïnteresseerd en lichtelijk zenuwachtig hoe ze het er vanaf gaan brengen. Zelf ben ik totaal geen voetbalkenner en vind ik het dan ook onmogelijk om te voorspellen. Natuurlijk denkt de soevereine ik dat we met vlag en wimpel dit EK gaan winnen, want wij zijn overigens de beste. Maar realistischer gezien gaat het nog niet zo makkelijk worden. Aan de outfit zal het in ieder geval niet liggen want ook ik heb een V-Dress weten te importeren.  

Hoe schatten jullie de kansen van het Nederlands elftal inschat.