woensdag 16 mei 2012


Je hoort wel eens van die verhalen dat mensen voor spotlage prijzen een uitstapje maken naar het buitenland. Nou het is mij nog nooit gelukt. Ik ben dan helaas ook geen type die urenlang het internet af gaat struinen voor een tientje minder. Laatst kwam ik een aanbieding tegen van Transavia met ‘goedkope’ vluchten. Ik in mijn enthousiasme meteen een vlucht geboekt om er vervolgens achter te komen dat het eigenlijk helemaal niet zo goedkoop was! Nu de zomer voor de deur staat en de vakantie zo langzamerhand worden geboekt ging ook ik op zoek naar wat tips om goedkopere vliegtickets te scoren.

Low budget

Het scheelt al snel een paar tientjes als je voor een economische vliegmaatschappij kiest. Ryanair en Transavia staan er bijvoorbeeld om bekend een goede prijs kwaliteit verhouding te hebben. Kies je daarin tegen voor KLM dan is je vlucht al gauw een stuk luxer maar ook duurder.


Boek enkele vluchten.

Vliegvelden

Soms verschillen de prijzen per vliegveld enorm op dezelfde datum. Koop dan gewoon twee losse vluchten. Op deze manier kun je soms veel goedkoper heen- of terug vliegen. Vergelijk daarom altijd wat vliegvelden om niet voor de gek te worden gehouden. Houdt wel rekening met de afstand die je af moet leggen en de btw die er per vlucht bovenop komt. Want een liter benzine is misschien nog wel duurder dan die paar tientjes verschil in ticket prijs.

Vliegmaatschappij

Ook door vliegmaatschappij met elkaar te vergelijken kun je soms veel goedkoper uit zijn. Kijk dus altijd even snel wat een andere vliegmaatschappij op deze dag vraagt voor een vliegticket.


Dagen

Vaak vliegen vliegmaatschappij maar op een bepaald aantal dagen in de week. Zo vliegt Transavia bijvoorbeeld alleen op dinsdag en donderdag van Eindhoven naar Valencia. Wanneer je een enkeltje boekt kun je soms ook veel voordeliger uitkomen met de vliegtijden/dagen. Maar ook vooral voordeliger, voor sommige dagen worden namelijk hogere tarieven gerekend dan voor andere. Als je de luxe hebt om buiten het weekend te vliegen kies hier dan zeker voor, dit scheelt haast altijd in prijs!

Zoekmachines

Op internet kun je honderden al niet duizenden zoekmachines vinden die het vergelijken met een druk op de knop voor je doen. Maar www.skyscanner.net is daarin net iets anders. Het grote voordeel van deze site is dat je niet heel gedetailleerd hoeft te gaan zoeken. Met geringe informatie vind je al gauw een uitgebreid overzicht aan opties. Deze site is vooral ideaal voor mensen die goedkoop als top prioriteit hebben staan en niet precies weten waar ze heen willen.


Reserveer ruim van te voren


Door de werking van vraag en aanbod zijn de beschikbare stoelen in een vliegtuig ruim van te voren het goedkoopst! Niet veel mensen zijn fan van een reis ver van te voren te voren te boeken. Hierdoor is de vraag een stuk lager en met dat de prijs. Eigenlijk heel logisch dus.


Aanbiedingen
Emailtjes van vliegmaatschappijen kunnen ontzettend irritant zijn (zeker als de vakantie nog even op zich laat wachten!). Helaas is het soms toch erg nuttig om ze te ontvangen. Op deze manier krijg je soms erg scherpe aanbieding binnen die je anders waarschijnlijk zou mislopen. Een tip, maak een speciaal email adress aan voor dit soort reclame en kijk erop wanneer je interesse hebt. Niet te lang wachten natuurlijk anders vis je misschien weer achter het net.


Succes allemaal, hopelijk hebben jullie iets aan de tips.
Besitos, Michelle



De laatste tijd probeer ik minimaal een keer per week een groepsles te doen. Hierdoor ben ik tot de conclusie gekomen dat Body Pump mijn grote favoriet is. Het is de perfecte combinatie tussen cardio en spiertraining waarbij je ook daadwerkelijk na elke sessie voelt dat je strakker word. Omdat ik snel uitgekeken raak op dingen die ik vaak doe besloot ik weer eens andere les te proberen. Dit keer koos ik voor Body Combat, alleen al omdat de naam zo stoer klonk. En die gedachte heb ik geweten. Jeetje, wat een zware les. Zeker geschikt voor mensen met een goede conditie, een berg agressie en ijzer doorzettingsvermogen.

Wat is het precies?
Body Combat is een groepsles op muziek onder begeleiding van een instructeur die (boksachtige)beweging uit verschillende vechtsporten zoals karate, boksen en thai-chi voor doet. De krachtige bewegingen worden afgewisseld met rustigere bewegingen die vooral gericht zijn op concentratie, evenwicht en coƶrdinatie (Iets waar ik totaal niet over beschik!). Ook ben ik erachter gekomen dat Body Combat alleen gegeven wordt op sportscholen die daar een speciale licentie voor hebben. Dit houdt in dat de leraar hier een speciale opleiding voor heeft moeten volgen. Ze weten dus zeker waar ze mee bezig zijn!

De bewegingen in combinatie met de muziek zorgen voor een ultieme uitdaging van zowel lichaam als geest. Deze uitdaging heb ik helaas verloren. Jammer, want het is inderdaad een leuke manier van bezig zijn. In het begin ging het een beetje klungelig i.v.m. de pasjes, maar toen ik die eenmaal onder de knie had heb ik me flink in het zweet gewerkt. Opvallend vond ik vooral hoe de rest van de groep zonder enige moeite hun benen in de lucht gooiden.. Op zo'n moment voor mij een dubbel grote uitdaging want, als zij het kunnen, kan ik het ook! Helaas, na een vergeefse poging gaf ik het na 50 minuten op. Werkelijk waar ALLES deed pijn.

Mijn mening
Positief aan Body Combat vind ik dat je helemaal gesloopt bent na een les. Ohja? Zul je misschien denken. Ja! Je hebt echt het gevoel dat je wat gedaan hebt en dat vind ik heerlijk. Het is geweldig voor je conditie en je verbrand tegelijkertijd veel calorieĆ«n. Twee vliegen in een klap. Daarnaast werk je ook nog aan je zelfverdedigings kwaliteiten, wat ook altijd nog een keer van pas kan komen. Het is afwisselend, uitdagend, maar toch vooral ook een tikkeltje moeilijk.
Wat ik minder vond aan deze les was dat het tempo erg hoog lag en er geen duidelijke uitleg werd gegeven tussen de bewegingen door. Je moest als het waren maar zien wat je volgde en wat niet.

Klik hier voor een kleine body combat video.