dinsdag 5 juni 2012


Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven. Dit vanwege meerdere redenen maar de grootste boosdoener was het gebrek aan tijd. Afgelopen weekend heb ik namelijk een heerlijke meiden weekend gehad door het bezoek van een vriendin van school. Ook het weekend daarvoor was druk, in verband met de komst van de meiden van de familie. Al bij al natuurlijk onwijs gezellig maar met al die drukte bleef er weinig tijd over om te schrijven. Dus vandaar.

Nu heb ik in de tussentijd wel weer van allerlei dingen meegemaakt waar ik graag over willen schrijven dus we zien het maar zo, ieder nadeel heeft zijn voordeel.

Een van de dingen die ik met jullie moet delen zijn de yoghurt ijs winkeltjes in Valencia. Natuurlijk was ik er al vaak heel hard voorbij gelopen omdat het van die gemene dikmakertjes zijn. Aangezien ze in Valencia haast op iedere hoek van de straat zitten was dat al best wat keren. Daarnaast trekken ze ook nog eens ontzettend veel aandacht door hun kleuren en licht. Vandaar dat ik dit weekend zoiets had van, ik heb wel zo’n ijsje verdient! En wat blijkt, ze zijn nog lekkerder dan ik had verwacht. 


De yoghurt smaakt ontzettend fris en kan gecombineerd worden met fruit, verschillende smaken chocolade, muesli en andere verrijkingen naar keuze. Hierdoor kun je het zo gezond en ongezond maken als je zelf wil! Ik koos voor een yoghurt ijsje met verschillende soorten fruit zoals, ananas, aardbei, mango en banaan in combinatie met een schepje muesli. Een heerlijke zoete en frisse combinatie perfect geschikt voor die snikhete dag! Het ijsje (de bak met ijs kan ik beter zeggen) kostte ons €3,20. Dit is redelijk aan zijn prijs vergeleken met een normaal bolletje ijs, maar je hebt waar voor je geld wat hoeveelheid en inhoud betreft. Natuurlijk is ook deze trend overgekomen uit Amerika. 

Ook de celebs snoepen ervan! 

Je hebt deze winkeltjes dus in van allerlei vormen en soorten en zijn echt de moeite waard om een keer naar binnen te lopen. Je hebt niet alleen een heerlijk tussendoortje, maar tevens ook een verantwoorde maaltijd boordevol vitamines. Na een hele beker vol met yoghurt, fruit en muesli ben je namelijk wel eventjes verzadigd! Iets minder leuk om te weten is dat er al snel honderden calorieën zitten in een bakje. Zo bezit een portie van alleen 174 gram yoghurt ijs zo’n 221 calorieën, waarvan 56 aan vet, 150 aan koolhydraten en 21 aan eiwitten. Behoorlijk vol met koolhydraten dus! En ik maar denken dat ik zo gezond bezig was met yoghurt en daardoor eiwitten. Achja, ondanks dit heeft het me heerlijk mogen smaken en is het sowieso minder slecht dan roomijs. Al een tijdje geleden werd er een Frozz winkel geopend in Wolvenstraat 19 te Amsterdam.

Op een zonnige dag aan het genieten van een yoghurt ijsje!
Het erge van alles, het smaakte ons zo goed, we gingen de dag erna weer terug! Ben jij ook zo gek op yoghurt ijs of hou je het liever bij een andere soort?