dinsdag 24 april 2012

Hoge hakken, guilty pleasure van menig vrouw. Ik wil jullie graag vertellen over mijn haat, liefde verhouding met hoge hakken. Wanneer ik een schoenenwinkel binnen loop valt mijn oog meteen op alle hoge exemplaren. Keer, na keer koop ik een paar van deze stiletto’s om ze vervolgens ongebruikt in de kast te laten staan. Vooral de pump, prachtig maar zo onpraktisch. Zelfs een outfit perfect voor zo’n schoen wordt gecombineerd met een simpel laarsje omdat het gewoonweg fijner zit.
Pijn, blaren en uitslippen aan de achterkant zijn problemen waar ik aan denk als ik er alleen al over twijfel om ze aan te trekken.


Zaterdag was het zo ver, ik had al de moed bij elkaar gesprokkeld om de pareltjes (die nog maar 3 weken ongebruikt in de kast staan!) aan mijn voet te rijgen voor een dagje relaxen. Een ‘heel proof day’, dacht ik. Helaas, ik was de straat nog niet uit of mijn kleine teentje zat al te zeuren. Na een km lopen en ondertussen al 5 keer mijn enkel te hebben verzwikt was ik blij toen ik in het park aankwam. Ik wist niet half hoe snel ik die dingen uit moest trekken. En ja hoor, daar zaten ze! De blaren. Het maakt niet uit hoe duur, hoe hoog of van welk materiaal, ik krijg onherroepelijk blaren van hakken.

Maar als het zo’n hel is, waarom hebben we er dan zo’n zwak voor? Nou, je tovert er zonder enige moeite een paar cm been bij, best handig voor degene onder ons die niet gezegend zijn met benen à la Doutzen Kroes. Daarnaast beweeg je meer met je heupen wat je een charmant loopje geeft. Je gaat er rechter van staan waardoor je meteen meer zelfvertrouwen uitstraalt. Kortom, een vrouw op hakken is gewoon mega sexy, en dat zal elke man kunnen beamen!


Een van mijn favoriete wegzwijmel winkel is Shoebaloo. Iedere keer als ik in Rotterdam of Amsterdam ben ga ik even kijken om te zien welke sprookjesachtig mooie creaties ze nu weer hebben staan. Want laten we eerlijk zijn, van de schoenen van Jimmy Choo, Chloé, Christian Dior en Prada loopt iedere vrouw warm. En mochten we die tot onze beschikking krijgen zijn we best bereid daar een paar blaren mee op te lopen.
Toen ik naar Valencia verhuisde kwam ik ongemerkt kilo naar kilo aan. Alles smaakt hier gewoon tien keer lekkerder, vooral de wijn. Daarom besloot ik al snel een abonnement af te sluiten bij een sportschool. Na wat (prijs)vergelijkingen kwam ik terecht bij de sportschool Activa Club, nieuw, groot en biedt veel mogelijkheden. Zo worden er dagelijks groepslessen gegeven, krijg je een persoonlijk schema aangemeten en kan je er iedere dag van de week terecht. Naast een sportschool is Activa club ook een welness centrum. Hierdoor was het mogelijk om voor €10 euro per maand gebruik te maken van deze faciliteiten. Dit heb ik niet gedaan omdat ik simpelweg dacht daar geen tijd voor te hebben.

GAP
Vorige week heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik naar een groepsles gegaan. De eerste groepsles die ik volgde heet GAP. Een les waarbij je op muziek, met behulp van een instructeur verschillende oefeningen doet voor de billen, borst en buik. Een beetje onzeker, dacht ik bij mezelf, waar ben ik aan begonnen?  De les duurde in totaal 25 minuten, kort zul je denken? Geloof me, het was lang genoeg! Dagen daarna werd ik nog steeds wakker met spierpijn terwijl mijn lichaam intussen al redelijk in conditie was.

PILATES
Omdat de les zo goed was bevallen heb ik die week nog een les gevolgd namelijk Pilates, een combinatie van Yoga, en Thai Chi. Het licht werd gedimd, de sport matjes werden tevoorschijn gehaald, een kaarsje werd gebrand en de les kon beginnen. In het begin werden een paar relaxte bewegingen gemaakt, waardoor ik dacht, ‘Is dit het?’. Al gauw werden de bewegingen intenser en moest ik mezelf in allerlei tegennatuurlijke houdingen brengen. Het doel van deze les is om je evenwichtig spiersysteem te versterken. Je lichaam zou beweeglijker en soepeler worden. Na een uur Pilates heb je ongeveer 221 calorieën verbrand, dit is ongeveer evenveel als een uur rustig zwemmen (252 calorieën).

BODY PUMP
Mijn volgende les was Body Pump. Hier had ik al wat over gehoord van mensen die het zelf regelmatig doen. Het is wederom een groepsles, op muziek met een constructeur die oefeningen voor doet. Op elk liedje worden andere spiergroepen getraind. Hierdoor wordt het hele lichaam in een uur onder handen genomen. De spieren zullen sterker en strakker worden, maar groeien niet. De oefeningen worden met behulp van een step en gewichten uitgevoerd. Het schijnt volgens experts de beste manier te zijn om in vorm te komen. Leuk om te weten, tijdens een half uurtje trainen verbrand je al snel 600 calorieën! Ik vind het een ontzettend leuke en uitdagende les voor mensen die niet bang zijn om te zweten.



Ik ben van plan om nog meer lessen te gaan proberen, maar Body Pump is zeker voor herhaling vatbaar.
Je kent het wel, je loopt een mega grote parfumerie zaak binnen en wordt overweldigd met al de verschillende merken, verpakking, geuren en kleuren.
Velen zullen er hebberig van worden, ik word er persoonlijk vooral heel besluitloos van. Hoe meer aanbod, hoe moeilijker de keus. Poging in en uit naar het vinden van een nieuwe geur.


Ik gebruik namelijk al jaren dezelfde geur van Cleef & Arpels. Deze hemelse geur heeft echter één groot nadeel; hij is haast in geen enkele parfumerie zaak te verkrijgen. Nu ik hier in Spanje ben moet ik er dan toch echt aan gaan geloven. De bodem van mijn betrouwbare vriend is namelijk al in zicht!

Van Cleef & Arpels, Orchidée Vanille

Naast Cleef & Arpels heb ik ook voor korte tijdsduur Milano van Prada en Lolita Lempica gedragen, beide heerlijke geuren. Gelukkig zijn deze geuren iets beter verkrijgbaar.
Maar omdat ik ook op deze parfums snel uitgekeken was vraag ik jullie help, wie kan mij een lekkere, zomerse geur aanraden? Oh, en trouwens, voor iedereen die zelf op zoek is naar een parfum, Van Cleef & Arpels is een echte aanrader!