maandag 7 mei 2012


Op zondag 13 mei is het weer zover, Moederdag. Als er iets is waar veel mensen een hekel aan hebben is het dat wel. Ik daarin tegen ben zo’n zoetsappig type die het nou juist wel leuk vind om iemand in het zonnetje te zetten. Vandaar dat ik er graag een artikel over wilde schrijven. Het grootste probleem van een feestdag als deze is: Wat moeten we ze geven? Ondanks dat ik het een leuke dag vind, en er van hou om met de familie samen te komen ben ik zelf ook heel slecht in het geven van cadeautjes.

Sinds ik hier in Valencia woon besef ik me pas wat mijn moeder allemaal voor mij doet in het huishouden. Het klinkt misschien cliché maar ik weet zeker als ik terug ben ik alles wat eerder vanzelfsprekend was meer ga waarderen. Mom rocks!
Juist daarom wil ik graag een origineel en leuk cadeau. Ben jij ook inspiratieloos? Ik heb wat leuke ideetjes.


Eten
Verzorg eens een etentje. Wat is er fijner om als moeder zijnde een maaltijd te eten die je niet zelf hebt bereid? Ik kook niet vaak maar de keren dat ik het deed werd het ontzettend gewaardeerd. Bedenk zelf een recept of zoek er eentje op. Extra punten scoren? Maak je moeders lievelingseten en koop haar lievelingswijn.
Fijn aan dit cadeautje is dat je verzekerd bent van een gezellige avond met de familie en je kunt er zelf ook een beetje van meegenieten (en zusjes/broertjes aan het werk kunt zetten!).

Geen goede kok of vind je het leuker om je moeder ’s ochtends te verassen? Maak dan een lekker ontbijt op bed. Een verse jus d’orange, croissantje, kopje koffie, en misschien een leuke brief waarin je uitlegt hoeveel je om haar geeft. Welke moeder smelt daar niet van? Je kunt haar natuurlijk ook meenemen voor een lekkere lunch. Want je weet wat ze zeggen, liefde gaat door de maag.

Erop uit
Geef haar een weekendje weg. Je kunt tegenwoordig met leuke aanbiedingen veel voordelige overnachtingen vinden in grote steden. Op deze manier kunnen jullie samen genieten en ontspannen van al het moois wat de wereld te bieden heeft. Niet zo gek op reizen of simpelweg geen tijd? Geef haar dan een bon voor de sauna, masseur of schoonheidsspecialiste. Dit zijn van die dingen die de meeste moeders niet snel voor zichzelf zouden kopen, maar het stiekem toch wel héél fijn vinden.

Kaart
Ben je net als ik niet thuis op de dag zelf. Stuur dan een kaart. Tegenwoordig kun je deze ontzettend leuk aanpassen naar eigen smaak. Voeg er een grappige foto aan toe, een leuke tekst, en klaar is kees. Vind je een kaart alleen niet genoeg? Ga dan naar Greetz.nl hier kun je ook kleine cadeautjes toevoegen die samen met de kaart (binnen 24 uur) worden geleverd. Fijn om te weten als je moederdag vergeten bent, ssht.

Een bloemetje kan altijd!
Een mooie bos bloemen is gepast bij elke gelegenheid. Word dit je cadeautje, probeer er dan achter te komen waar je moeder van houdt. Door een verschillende kleur, soort of maat kun je het bosje een hele persoonlijke twist geven.
Want, het is natuurlijk super leuk als jou bosje bloemen ‘toevallig’ haar lievelingsbloemen zijn en de kleur hebben die perfect in haar interieur passen! Weinig tijd? Ga naar een bloemist in de buurt en laat hun het werk doen.

Accessoires
Ook leuk, een accessoire. Zelf ben ik iemand die niet snel een ring, ketting of armband voor mezelf zou kopen. En zo zijn veel mensen! Dat neemt echter niet weg dat het ontzettend leuk is om een mooi accessoire te krijgen. Afhankelijk van je budget kun je veel vinden waar ongetwijfeld iets tussen zit wat perfect bij jou moeder past.

Kleinigheidje
Ben je niet zo van moederdag en zie je het eigenlijk meer als een verplichting. Koop dan iets kleins! Een doos Merci, bonbonnetjes, een CD van haar favoriete zanger of zangeres. Houdt ze van lezen? Ga dan voor een goed boek! Want onthoud, het gaat om het gebaar.

Nog geen inspiratie?
Neem haar mee shoppen en laat haar zelf iets uitkiezen. Op deze manier kom je erachter wat zij leuk vind en kun je misschien alvast ideetjes opdoen voor volgend jaar, of haar verjaardag! Ook een optie, een tegoed bon! Tegenwoordig kun je haast overal een tegoedbon voor halen, H&M, Douglas, iTunes, Bol.com, noem maar op! Het is niet zo origineel maar op deze manier kan ze zelf iets uitzoeken.


Alvast een fijne dag en succes!

Vijf dagen feest, 6 nachten weinig slaap. Ibiza was geweldig, ondanks de slechte organisatie dat resulteerde in veel te lange wachtrijen.

Aan het wachten op de boot in Denía
Op donderdag 24 april vertrokken we met 500 studenten vanaf Denía met de boot naar het feest eiland Ibiza. Op de boot werd er door velen al ongekend gefeest. Vier uur later kwamen we uitgeput en gebroken aan in Ibiza. Hier werden we met bussen naar de appartementen van Jet gebracht waar we die komende dagen zouden verblijven. Het appartementen complex is gelegen in het dorpje Playa d’en Bossa dat beschikt over de bekende discotheek, Space, en het mooie hotel Ushuaia. Het dorpje ligt vlakbij Ibiza stad en een half uur rijden van de leuke badplaats San Antonio.  

De appartementen zelf waren nieuw, schoon, en redelijk groot. Omdat het naar onze mening zo’n ontzettend goedkope reis was hadden we geen tot weinig verwachtingen van de appartementen. Deze vielen hierdoor alles behalve tegen! Het beste, we kregen iedere dag schone handdoeken. Thumbs up!!

De eerste dag hebben we ’s middags onze huurauto (een witte Fiat Panda!) opgehaald. Die middag hebben we  er meteen gretig gebruik van gemaakt door veel boodschappen te gaan halen bij de Lidl. Dit heeft ons velen euries bespaart en is een grote tip voor iedereen die van plan is naar Ibiza te gaan. Zoek een Lidl! Dit scheelt je al snel tientallen euro’s die we allemaal liever besteden in een discotheek.

Die avond hebben we genoten van een White Party in de discotheek ‘Es Paradis’, deze ligt in het plaatsje San Antonio. De dress-code was, zoals de naam al verraad, wit! Ook de discotheek was totaal in stijl en met witte accessoires gedecoreerd. Rond 4 uur werden alle poppen uit de kast getrokken en kwam er zelfs water aan te pas. Leuk dat water, alleen kwamen wel veel mensen er de dag erna achter dat ze hun telefoon, camera, en/of portemonnee waren verloren!

White Party in 'Es Paradis'

De dagen die volgende stonden, zoals verwacht, in het teken van feest! Zo zijn we naar zaterdag naar de discotheek Space gegaan en maandag schuimparty in discotheek Eden. Andere studenten hadden ook de mogelijkheid om op zondag naar de Pacha te gaan, dit hebben wij overgeslagen in verband met de trip naar ‘Formentera’ (om 9 uur paraat).


Daarnaast hebben we zondag twee geweldig mooie stranden bezocht met de auto. Het was een half uurtje rijden, maar iedere minuut daarvan waard. De stranden ‘Cala Bassa’ en ‘Cala Conta’ liggen zelf slechts tien minuten rijden van elkaar vandaan. Toen het op ‘Cala Conta’ koud begon te worden zijn we naar ‘Cala Bassa’ gegaan en hebben we daar nog een paar uurtjes van zonnestralen genoten.




Cala Bassa

Op maandag ochtend zijn we naar het magische eiland ‘Formentera’ gegaan. Het wachten en de schommelige reis was het mooie aanzicht (alweer!) dubbel en dwars waard. We hebben met een groepje scooters gehuurd en zijn zo het eiland gaan verkennen. Op deze manier zijn we terecht gekomen op een wit strandje in het gebied ‘La Mola’. Er is een woord voor; ADEMBENEMEND! Wat een hemel op aarde. In een klein dorpje heb ik nog een paar leuke hakken gescoord voor €32!


Mijn aanwinst

Toen we op een van de stranden lagen zei een vriend, ‘Realiseren jullie je dat veel mensen alleen dromen om op een strand als deze te kunnen liggen?’ Dat besef zorgde voor een instant geluksgevoel!
 

Formentera