vrijdag 11 mei 2012

Het kan niet vaak genoeg gezegd, geschreven of gedacht worden: Chocolade is goed voor je! Althans, in pure vorm en geconsumeerd met mate. Chocolade is ook wel bekend als een van de grootste voorbeelden van mood food. Veel vrouwen kunnen er niet vanaf blijven, waaronder ik. Alleen al bij de gedachte krijg ik zin van een stukje smeltend genot. Ondersteund door wetenschappelijke verklaringen deel ik met jullie de lange lijst met goede eigenschappen van chocola.


Goed voor je humeur!
Chocola zit boordevol bestanddelen die onder andere het geluksstofje serotonine losmaken in de hersens. Dit zorgt ervoor dat je jezelf vrolijker en gelukkiger voelt. De kleine hoeveelheid van cafeïne  die aanwezig is in chocola zorgt voor een energiek en opgewekt gevoel. De combinatie van bestanddelen zorgen er dus simpelweg voor dat we ons beter voelen na het eten van chocolade. Zo vreemd is het dus niet dat wij vrouwen als eerste grijpen naar chocola zodra we ons somber of gestrest voelen.

Liefde is..
Chocola maakt hetzelfde stofje aan als liefde, namelijk fenylethylamine. Wanneer je verliefd wordt maken je hersens hetzelfde natuurlijke stofje aan als wanneer je chocola consumeert. Niet gek dus dat de winkels ons met Valentijnsdag overladen met chocolade.

Boordevol antioxidanten
Veel mensen weten niet dat chocolade boordevol flavonoïden zit, een soort anti-oxidant. Anti-oxidanten staan erom bekend vrije radicalen tegen te gaan. Deze radicalen zijn verantwoordelijk voor het verouderingsproces maar ook voor verschillende ziektes.

Het is bewezen dat in chocola meer polyfenolen zit dan in bijvoorbeeld groene thee, rode wijn en groenten en fruit. Verder zou chocola ook werkzaam zijn tegen hoesten, astma en zelf de cholesterol verlagen. Regelmatig een kleine hoeveelheid aan chocola draagt dus mee aan een gezond en gelukkig leven!

Libido verhoger
Men zegt dat Casanova er geen genoeg van kon krijgen. Of het echt zo is dat chocolade een lustopwekkende uitwerking heeft op mensen weten we niet. Maar zoals met veel dingen, geld ook hier; zolang je er in gelooft werkt het!

Nou ja, er zijn vast en zeker nog meer redenen waarom chocola niet slecht voor je is. Maar tot dus ver vind ik dit al reden genoeg om onszelf zo nu en dan een keer te trakteren op deze heerlijke zoetigheid!


De scherpe zon in Valencia is heerlijk en goed voor een kleurtje, maar mijn haren lijden er erg onder. Daarom ging ik op zoek naar een voedende olie die mijn droge punten zou doen verdwijnen. Vorige week kwam ik per toeval in contact met Argabeta Oil toen ik vroeg naar een vergelijkbaar product, Maroccan Oil. Argabeta olie is een intensieve behandeling geschikt voor elk type haar. Het product zorgt voor een diepe hydratatie met als resultaat; zijdezacht en glanzend haar en kan zowel gebruikt worden als bescherming als styling product.
Verpakking Argabeta Oil

Flesje 30 ml Argabeta Oil

De olie heeft een vrij sterke, zwoele, oosterse geur. De substantie is vettig en redelijk dik, maar wordt direct door het haar geabsorbeerd waardoor het geen vettige gloed achterlaat. Ondanks deze bewering verdeel ik dit soort producten toch liever alleen op mijn punten.



What's in it?
Het product bevat Argan olie, Beta Caroteen en is verrijkt met een UV filter.

Argan olie - een olie op basis van de pitten van de Argan boom uit Marokko en is gewaardeerd om zijn voedingswaarde, cosmetica en tal van geneeskrachtige eigenschappen.

Beta Caroteen - ook wel bekend als pro-vitamine A, is een antioxidant en versterkt het haar en beschermt het schadelijke invloeden van buitenaf. Ook zou het de energie reserves van de haarvezels herstellen.

UV filter - ook is er een UV filter aan toegevoegd die een extra bescherming biedt voor het haar, handig voor zomerse temperaturen!

How to use?
Het product is ontzettend makkelijk in gebruik.

Bescherming: Breng een paar druppels aan op droog haar en verdeel het gelijkmatig. Door de UV wordt het haar op deze manier gedurende de dag beschermt.

Styling en de-frizz behandeling: Breng een paar druppels Argabeta olie aan op vochtig haar. Argabeta olie werkt als een ontpluis behandeling en vermindert de droogtijd van het haar. Hierdoor is het makkelijker om het haar in model te brengen. Het resultaat? Zachter, gladder en glanzender haar.

Mijn mening? Ik vind het een fijn product. Vergelijkbaar met de John Frieda Frizz Ease die ik daarvoor gebruikte hoewel daar geen UV filter in zit.
Ik heb dit product gekocht bij een kapperswinkel, maar het is ook te koop op internet. Zo is Argabeta Oil 30 ml bijvoorbeeld te verkrijgen op de Duitse versie van Amazon voor €21,95.